diumenge, 11 de gener del 2009

Espartaco's

Tot sovint amb la meua companya E mantenim una conversació que va més o menys així:

E - Saps què estic pensamt?

A - Mmm... no.

E - T'imagines que muntem un changarrito de tacos?

A - No.

E - Quin nom li podriem posar?

A - No sé.

E - Fem un brainstorming?

A - Órales.

Dit aixó comencen a fluir posibles noms per una taqueria imaginaria. Normalment els noms que se'ns acudeixen els podem agrupar en dos grups. El primer d'ells, com que som força cinèfils, són taqueries amb noms de pel·lícula. N'hi ha per a tots els públics, aquí uns exemples:

Per als fans de Kubrick i les pelis de gladiadors tindriem la taqueria "Espartaco". Si resulta que ets més d'Almodovar llavors "Tacones Lejanos". Però si t'agrada més en De Palma i les pelis de gangsters no pateixis que també hi ha una taquería per a tu, "Los Intacobles (de Elliot Ness)".

El segon grup de noms que se'ns acudeix està inspirat en els culebróns. Tractant-se de tacos, un producte 100% mexicà, el culebrón és un tema que no podiem evitar.

Ens surt algun nom inspirat en amors d'aquests que fan mal, tipus "Taquería un chingo". I si son amors que fan mal sol ser perquè hi ha banyes de per mig, llavors tindriem la taqueria "Tacostaste con mi vieja"
. Taqueria que com segurament tindria molt d'èxit hauria de tenir una fil·lial que es diria "Tacostaste con mi güey". Estava clar oi?

Òbviament en totes aquestes taqueries existiria la possibilitat d'emportar-se els tacos a casa, és a dir, "to taco away". O fins i tot es podria oferir servei a domicil·li prèvia comanda telefònica, "teletaco".


De vegades se'ns acudeixen noms que ens fan tanta gràcia que de veritat ens engrescariem a obrir una taqueria només pel gust de posar-li aquell nom. Fins i tot comencem a fer plans més seriosament del tipus, "i si juntem els nostres estalvis?" o millor "i si demanessim un crèdit?".

Fa uns dies, voltant pel centre històric del DF, mentre planejavem obrir la següent taqueria imaginaria ens en vam trobar una que duia un d'aquells noms sorgits d'alguna sessió de brainstorming taquero.














La taqueria en qüestió l'havien tancada o si més no feia temps que no l'obrien. Ens vam desinflar, tots els plans en orris.

Potser els noms que se'ns acudeixen no són tan bons com ens pensàvem?
O és que als mexicans no els agraden les pelis de gladiadors? Se us acudeixen d'altres noms millors per a taqueries? apa, digueu, digueu.

4 comentaris:

  1. Que tal el Tacontento? así se genera la idea que lo pasarán bien. Si no, el Tacostumbras, que genera expectativa porque son tan buenos los tacos que regresarás..
    Un nombre bastante alburero es el Tacolgando... que bueno, ahí mejor pregúntale a un hombre mexicano que te explique..
    Jaja, me divirtió bastante tu brainstorm..
    Saludos!

    ResponElimina
  2. Los dos primeros están buenos pero el Tacolgando... a no ser que vendan el taco salchicha :-)

    ResponElimina
  3. Boníssim!
    Espartaco mereix una altra oportunitat!

    ResponElimina
  4. Sí, pobre Espartaco. Indulgencia per al gladiador del taco, amunt el polze! :-)

    ResponElimina